





Aashirwad flour 10kg
Opis
Aashirwad flour 10kg
Aashirvaad Atta jest wytwarzany z najlepszych ziaren - ciężkich na dłoni, o złocisto-bursztynowej barwie i twardych w kęsie. Jest starannie mielony przy użyciu nowoczesnego procesu „chakki – mielenia”, aby uzyskać idealną równowagę koloru, smaku i wartości odżywczych, co zapewnia również, że Aashirvaad atta zawiera 0% Maida i 100% Sampoorna Atta.
Ciasto zrobione z Aashirvaad Atta wchłania więcej wody, dzięki czemu rotis dłużej pozostaje bardziej miękkie. Aashirvaad Whole Wheat Atta ma 0% maida i 100% atta. Oznacza to, że serwujesz miękkie, puszyste rotisy i całe mnóstwo zdrowia i radości.
Instrukcja przygotowania: Aby zrobić czapati, wymieszaj szklankę mąki ze szczyptą soli i dodaj dwie łyżki oleju lub roztopionego ghee. Dodaj około 1/3 szklanki wody i zagnieść, tworząc gęste ciasto. Następnie odłam małe kawałki ciasta, uformuj kulki i rozwałkuj. Ugotuj chapati na patelni i podawaj na ciepło.